به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، همایش رویداد یک روزه امنیت غذایی با حضور دکتر محمد ملک زاده رییس مرکز بهداشت استان،دکتر محمد ذولعدل مشاور عالی رییس دانشگاه، اعضای هییت ریسه دانشگاه علوم پزشکی، به همت واحد بهبود تغذیه جامعه ،دکتر ستار هدایت خواه نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و رییس جبهه فرهنگی استان کهگیلویه بویراحمد، مدیران شبکه های بهداشت درمان نه شهرستان استان، کارشناسان ستاد معاونت بهداشتی و شهرستان ها، مدیر کل بیمه سلامت استان و اعضای مجمع خیرین سلامت به میزبانی شبکه بهداشت درمان شهرستان دنا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، همایش رویداد یک روزه امنیت غذایی با حضور دکتر محمد ملک زاده رییس مرکز بهداشت استان،دکتر محمد ذولعدل مشاور عالی رییس دانشگاه، اعضای هییت ریسه دانشگاه علوم پزشکی، به همت خانم مهندس فرشته بوستانی رییس گروه واحد بهبود تغذیه دکتر ستار هدایت خواه نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و رییس جبهه فرهنگی استان کهگیلویه بویراحمد، مدیران شبکه های بهداشت درمان نه شهرستان استان، کارشناسان ستاد معاونت بهداشتی و شهرستان ها، مدیر کل بیمه سلامت استان، دکتر سید علی موسوی زاده رییس شورای سیاستگذاری دانشگاه علوم پزشکی و اعضای مجمع خیرین سلامت به میزبانی شبکه بهداشت درمان شهرستان دنا برگزار شد.
سرپرست معاونت بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان، در همایش رویداد یک روزه امنیت غذایی کودکان در شهرستان دنا تصریح کرد: اهمیت تغذیه سالم در جامعه آنچنان بالاست که می توان گفت درصد بالایی از بیماری های غیر واگیر به علت ناامنی غذایی، تغذیه ناسالم و ناصحیح است. بنابراین رسانه ها در آگاه سازی جامعه برای تغییر در سبک زندگی نقش اساسی و محوری دارند که از همین تریبون از مجموعه اصحاب رسانه دعوت می کنم تا در راستای آگاهی بخشی به مردم تلاش و کوشش بیشتری داشته باشند.
وی همچنین ضمن مهم برشمردن افرایش سواد سلامت در بین عموم مردم به لزوم مدیریت نحوه مصرف مواد غذایی خانوارها با استفاده از راهکارهای علمی اشاره کردند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، توصیه کرد: ایمنی و سلامت محصولات غذایی و آشامیدنی در ارتقاء بهداشت عمومی و سلامت هم استانی ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از مهمترین وظایف همه دستگاههای اجرایی و حتی بخش های خصوصی، تامین غذای ایمن و مورد نیاز مردم است.
دکتر محمد ملک زاده، بیان کرد: با ترویج غذاهای سالم و رعایت اصول پخت و پز مواد غذایی و حذف روغنهای زیان آور در تهیه مواد غذایی، تحرک بدنی و ورزش به خانواده های خود در زندگی سالم تر و در راستای طول عمر بیشتر گام های اثر گذار برداشته شود.
وی با بیان اینکه بیماریهای ناشی از مصرف غذاهای ناسالم بسیار جدی است، بعضاً در برخی موارد متاسفانه منجر به مرگ میشود اظهار داشت: ایمنی غذا، مسئولیت مشترک بین دولتها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است و همه متولیان امر برای نتایج اطمینان از سلامت غذایی که مصرف میکنیم نقش دارند.
رییس مرکز بهداشت استان، در ادامه گفت: می بایست دنیایی متعادل ساخته شود که در آن همه آحاد جامعه و مردم این استان به طور منظم به غذای مغذی و کافی دسترسی داشته باشند، طی چند سال اخیر بخصوص در شرایط اپیدمی کووید 19 و حتی بعد از آن شاهد کمک های مؤمنانه با مشارکت نهاد های حمایتی و خیرین در قالب بسته های معیشتی به اقشار آسیبپذیر هستیم خود جای تقدیر و تشکر دارد، اما این مهم همیشگی نیست و می بایست زیرساخت خودکفایی با اتکاء بر توانایی خود در بین همین نیازمندان فراهم شود.
دکتر محمد ملک زاده، با بیان اینکه ژنتیک نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد، یادآور شد: خواب کافی، فعالیت بدنی مناسب، تغذیه سالم و دوری از استرس از مهم ترین راهکارهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
رییس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان خاطرنشان کرد: از آنجایی که تقویت سیستم ایمنی بدن سبب می شود و فرد کمتر به بیماری های غیرواگیر مبتلا می شود و یا در صورت ابتلا به بیماری سریعا بهبود می یابد.